MEDI-FEC gyorsteszt

Rejtett emésztőrendszeri vérzések kimutatására szolgáló gyorsteszt. A gyomor- és bélrendszeri vérzések következtében a tápcsatornába jutó, és a széklettel ürülő vér nem minden esetben észlelhető vizuálisan.

A gyomor- és bélrendszeri gyulladásoknál, és daganatos megbetegedéseknél rendkívül fontos jelző a székletvér megjelenése. A székletvér vizsgálata megelőző jelleggel is történhet szűrések alkalmával. A vér kimutatására két módszer terjedt el: egy un. aspecifikus, húsmentes diétát igénylő, állati vérre is érzékeny, ezért többször ismételendő teszt, és egy korszerű, immunológiai teszt, ami a gyógyszertárakban MEDI-FEC néven kapható

Ez utóbbi teszttel otthon is gyorsan, 10 perc alatt elvégezhetjük a vizsgálatot. A gyorsteszt zárt, higiénikus, és semmiféle elődiétát nem igényel, állati eredetű étel előzetes fogyasztása (csirkehús, sertéshús, stb.) a vizsgálatot nem befolyásolja. A vizsgálat elvégzése és kiértékelése rendkívül egyszerű: kevés székletmintát kell egy zárt, folyadékot tartalmazó fiolába helyezni, majd a folyadékból néhány cseppet egy tesztkazettára cseppenteni. Vér hiányában a teszt negatív-, jelenlétében pedig pozitív eredményt ad. 

Magyar CE-regisztráció: HU/CA01/3140/04

Nem találta meg, amit keres? Segítünk!